Alimentatie pentru sesiuni moto

Atunci cand alegi sa mergi cu motorul (fie ca e un motor simplu sau un enduro high-end) la drumuri lungi prin paduri sau pe munti, e bine sa fii echipat eficient.

Si nu ma refer aici doar la echipamentul moto cum sunt cizme motocross sau casca motocross, ci si la lucrurile mai marunte, gen mancarea pentru un astfel de drum.

Majoritatea unor astfel de aventuri nu se termina intr-o singura ora, asa ca e bine sa fii bine “alimentat” inainte si in timpul unei astfel de sesiuni.

E recomandat sa nu mananci nimic care sa iti pice greu, gen prea multe grasimi sau prea multe lucruri care contin diverse uleiuri, pentru ca la cat sarituri si hopuri o sa faci prin padure, nu te vei simti prea bine. Incepand cu stomacul pana la capatul final al sistemului digestiv.

Inainte de un astfel de drum, alege ceva simplu care iti ofera o desfasurarea a potentialului energetic pentru intreaga zi. Batoanele de cereale sau energy-bar-urile ar trebui sa fie suficient de bune pentru a putea sta pe traseu ore bune si sa nu te gandesti la mancare prea mult, ci sa te concentrezi pe motor.

Daca totusi cerealele nu sunt preferatele tale, alege ceva proteine simple, cum e cazul pieptului de pui sau unui cotlet de porc cu cat mai putine grasimi. E indicat sa nu treci de 200 g de proteina. Poti de asemenea sa alegi un salam uscat, dar e de preferat sa il mancati fara prea multa paine, pentru ca in combinatie supara destul de mult stomacul si fara sarituri.

Dupa sesiunea de motocross, in mod normal v-as recomanda ceva mai puternic energetic sa va recuperati rapid caloriile pierdute, gen batoane cu multe calorii, dar daca nu vreti dulce imediat, alegeti niste legume cu ceva mai gras, poate unt, poate ceva carne mai uscata si usor de procurat / transportat.

Asta e ceea ce este recomandat, dar sunt destul de sigur ca multi dintre cei care merg cu motorul sau cu atv nu aleg chiar asa ceva, motiv pentru care sunt destul de curios ce alimentatie alegeti voi pentru astfel de activitate. Aveti sectiunea de comentarii deschisa sa va lasati parerile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *