Tratament naturist guta

Guta este un tip de artrita provocata de un defect al capacitatii organismului de a metaboliza acidul uric. Se formeaza acumuluari de cristale de acid uric in articulatii, acestea provocand durere.

Cauzele exacte ale gutei nu sunt cunoscute, insa ereditatea joaca un rol important. Excesul de alimente si alcool nu provoaca guta, doar poate declansa un atac. Guta este frecvent asociata si cu obezitatea, in special cu un depozit excesiv de grasime in cavitatea abdominala.

Guta nu este o boala rara, fiind extrem de dureroasa, afectand 1,6 % din populatia de sex masculin si 0,3 % din populatia de sex feminin.

In cazul gutei e recomandat sa consumati din abundenta apa, fructe si legume proaspete, dar si uleiuri de peste. Cercetatorii au descoperit ca acizii grasi omega-3 pot scadea productia de compusi inflamatori a organismului. Este posibil ca suplimentele de ulei de peste, ce contin acizi grasi omega-3 sa amelioreze durerea din articulatii de care sufera bolnavii de guta.

Dintre fructe si legume, e recomandat ca acestia sa consume fructe si verdeturi proaspete bogate in potasiu, care stimuleaza eliminarea de acid uric si mentinerea alcalinitatii urinei. Ciresele, prazul si telina sunt recomandate pentru reducerea inflamatilor.

Este important de asemenea sa se evite cantitati mari de alcool, maruntaiele, vanatul, sardelele si crustaceele, dar si medicamentele pe baza de aspirina.

One thought on “Tratament naturist guta

  1. Pingback: Cum sa scapi natural de guta (P) | A-Z Muzica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *