Alergarea de dimineata

De cand stau in Bucuresti, am cam anulat alergarile de dimineata pe care le efectuam in perioada in care stateam in Sibiu. Le-am anulat cam de tot, pentru ca odata cand am ramas fara masina, am prefera sa caut pe net o firma de rent a car Bucuresti si sa imi inchiriez o masina pentru 5 zile, cat a stat masina in service.

Binenteles, lipsa asta de efort fizic constant mi-a adus ceva kg in plus, asa ca m-am decis sa imi gasesc o locatie in care sa alerg. Fiind destul de aproape de parcul Tineretului, mi-am zis sa ma bag la o alergare pe acolo.

Insa cei 5 km care ii alergam lejer acum cateva luni prin Sibiu s-au dovedit a fi un chin, pentru ca dupa un km si jumatate de alergat simteam ca nu mai am aer.

Asa ca am luat-o trepatat si intr-un final am reusit sa intru intr-un rimt ok in care sa alerg 2 km pe zi. Pana la cei 5 km alergati lejer mai am de tras.

Insa pana sa ajung acolo, pot da un sfat-doua despre cum sa pleci de la 0.

Incearca tot timpul sa pleci cu pasi mici.

Daca poti sa alergi un km, e ok, alearga-l. Mentine o saptamana distanta pana cand vezi ca poti sa o alergi fara probleme. Dupa aceea, mareste distanta parcursa in fiecare saptamana cu 200-500 de m pentru o mai buna adaptare, iar intr-o luna ar trebui sa poti alerga lejer cei 2 km pe care ii alerg eu acum.

E important sa nu te chinui sa ajungi la cei 2 km alergati, sa nu fii cu limba pe afara si fara aer. Tocmai de aceea trebuie constanta.

Asa ca tuturor celor care citesc aceasta postare, mult succes la alergarea de dimineata 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *