Cateva sfaturi pentru o viata mai activa

In ultimele saptamani, odata cu finalul de vara, am hotarat sa imi schimb putin registrul din ultima vreme si sa incerc un program sportiv, combinat cu o usoara dieta. Zic usoara, pentru ca inca am in dieta mea elemente care sunt considerate un “no-no” de catre oamenii care fac diete. Carne inca mananc, nu fac diferente extrem de mari. Am inceput insa sa fac mai mult sport, in special inot si cardio (ciclism). Iar pe langa astea, am zis sa imi modific putin si asezarea lucrurilor in casa, sa mi-o fac ceva mai luminoasa, ca tot vine sezonul rece si intunecat, macar sa am o lumina placuta in apartament. Iar pentru asta am cautat si am gasit aplice led pentru hol, ca sa arate totul de senzatie atunci cand intru in casa, in locul unui hol intunecat.

Dar le vom lua pe toate in ordine, ca sa va intelegeti ce s-a schimbat… si ce nu s-a schimbat.

  1. In prima faza, am incercat sa ma duc la 3 mese pe zi, care sa fie cat de cat usoare. Ceva simplu dimineata, oua sau gem, la pranz o masa usor mai consistenta, cu o ciorba/supa + ceva orez / cartofi cu sos si seara doar gustari cat mai sarace in carbohidrati. De cele mai multe ori raman sa mananc alune.
  2. Am abandonat mare parte din sucurile acidulate. Incerc sa nu mai beau deloc in timpul saptamanii, incercand sa beau 1, maxim 2 sticle atunci cand sunt plecat pe drum prin tara si am nevoie de ceva sa ma tina activ pe parcurs.
  3. Mult mai mult sport. De la o tura de fotbal odata la doua saptamani la 3-4 zile de sala pe saptamana + macar o tura de fotbal pe saptamana. Iar la asta mai vreau sa adaug si cel putin 5 km cu bicicleta in zilele in care nu fac sala. Indata ce nivelul de fitness e la un nivel ok, planuiesc ca mai adaug si o ora de baschet pe saptamana. Dar momentan ceea ce fac e mai mult decat suficient.
  4. Am schimbat cateva lucruri prin casa, am aruncat lucrurile care le tineam degeaba, mi-am aerisit apartamentul de lucruri si l-am facut mai luminat.
  5. Ah, si era sa uit, in ultimele zile am inceput si o cura cu cafea verde macinata, un remediu recomandat de un prieten.

Cam astea sunt modificarile pe care le-am facut eu pentru o viata mai buna. Voi ce ati facut ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *