Recuperarea in caz de intindere musculara

In activitatea sportiva muschii sunt pusi mereu sunt presiune, mai ales cand se incearca depasirea unor limite, in special in sporturi in care e nevoie de forta si explozie, iar cand muschiul e pus sub presiune si fibrele acestuia cedeaza, se poate ajunge la accidentari. Cele mai usoara sunt intinderile musculare, dar se poate ajunge si la rupturi musculare, care sunt ceva mai greu de recuperat.

In acest articol insa vom vorbi despre intinderile musculare, cele mai frecvente accidentari in activitatea sportiva.

Ce trebuie facut dupa o astfel de accidentare ? Ideal ar fi sa nu folosim foarte mult muschiul timp de 2-3 zile, pentru a ii permite vindecarea zonei afectate. Ca sa iti dai seama daca ai suferit o intindere musculara, zona respectiva o sa fie ceva mai rigida, ai impresia ca ai muschiul contractat, mai ales cand incerci sa il folosesti. Plus senzatia de taietura la locul respectiv.

Dupa cele doua trei zile de pauza, e bine sa incepeti sa faceti miscari cu muschiul respectiv. De la simple miscari ale zonei afectate in primele 2 zile pana la folosirea efectiva in a zecea zi. Pana atunci insa trebuie sa luati totul pas cu pas si sa va mobilizati doar cat trebuie muschiul afectat.

In mod normal, e bine sa nu luati antiinflamatoare si miorelaxante si sa ii permiteti vindecarea naturala. Daca totusi vreti sa ajutati, aduceti corpului un aport de vitamine si minerale pentru a ii putea facilita recuperare. Chiar daca unii specialisti nu recomanda fizioterapie, eu zic ca e bine sa incepeti sa faci miscari mai largi dupa 6-7 zile si sa le cresteti in intensitate, dar nu la nivel competitional. E bine sa faceti asta pentru a va reface vitalitatea musculara.

Acest gen de accidentari apar in general pe fond de oboseala musculara, in general daca nu se face o buna incalzire a muschiului respectiv. Cei mai afectati muschi de astfel de accidentari sunt bicepsul femural si crural, parte a muschilor coapsei.

Ai ceva intrebari legate de recuparea dupa o anumita afectiune ? Lasa aici o intrebare si incercam sa raspundem la ea intr-un alt articol.

One thought on “Recuperarea in caz de intindere musculara

  1. Tiberius Lungariu says:

    Am aceasta durere la bicepsul femoral de mult timp circa 2 luni de zile si am nu se vindeca de la sine am luat o lunga pauza fara sport si tot degeaba, cand fac un sprint mai prelungit simt imediat o contractura puternica si gata, ce as putea sa mai fac. Multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *