Varicele, o problema a batranetii ?

Acum ceva ani, cand inca eram inceaptor in diverse domenii si abia abia incepeam sa inteleg cum se invarte lumea, am observat un lucru referitor la oamenii in varsta: toti pareau sa aiba picioarele ceva mai umflate si… colorate, sa ii spunem.

Am aflat intr-un final ca acelea sunt varice, iar acestea apar cand unele vase de sange de la nivelul (sau sub nivelul) pielii se sparg, iar acolo se acumuleaza sange & alte celule si lichide. Din ce am inteles, zonele respective sunt destul de dureroase in anumite ocazii, asa ca m-am documentat si mai bine legat de asta.

In perioada aceea o crema varice era usor de gasit, ca si acum de altfel. Doar ca in perioada respectiva nu prea isi faceau la fel de bine treaba ca acum. Poate pentru ca erau anii ’90, poate pentru ca nu erau la fel de bune unele ingrediente. Motive pot fi multe.

Cert e ca in secolul 21, deceniul 2 al secolului 21, avem o gramada de creme de buna calitate care isi fac treaba. Avem si multe creme naturiste pentru varice care cu ajutorul extractelor din plante si a unor combinatii interesante usureaza intrarea acelor elemente in piele si implicit au un efect bun asupra varicelor.

Dar dupa ce au trecut anii, am observat ca nu doar femeile in varsta au problema asta, ci foarte multe femei abia trecute de 30 de ani, inca in anii frumusetii, au dobandit aceste nedorite….. indentatii la nivelul pielii. Sa fie de vina munca in multinationale, statul prea mult in picioare sau pur si simplu o slabiciune fizica ? Habar n-am. Din nefericire n-am continuat sa ma specializez in asa ceva, asa ca n-am idee. Dar sunt sigur ca sunt suficienti medici & persoane care sufera de varice care imi pot raspunde la aceasta intrebare. Lasati mai jos un raspuns in comentarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *