Cum să îngrijești cizmele din piele întoarsă

Un articol usor mai neobisnuit aici pe blog, dar poate util pentru multi dintre cititorii care perinda pe aici, despre cum sa iti ingrijesti cizmele din piele intoarsa, mai ales ca acum e perioada din an cea mai friguroasa, in care o pereche de cizme din piele intoarsa e foarte utila pentru a tine picioarele calduroase. Asa ca haideti sa aflam impreuna cum se face asta.

Acordă-le toată atenția necesară!

Spre deosebire de pielea clasică mată sau lucioasă, pielea întoarsă este un capitol cu totul diferit, care se poartă în situații diferite și care are nevoie și de o atenție pe măsură. Continuă să citești pentru a afla cum să îngrijești cizmele din piele întoarsă!

Când vine vorba de îngrijirea corectă a unei perechi de cizme din piele intoarsa, sunt trei capitole majore la care trebuie să fi atent: purtare, păstrare și tratare. În ce privește purtarea, se recomandă să eviți zilele ploioase, zonele umede sau orice alți factori externi care pot atenta la integritatea unui material atât de deosebit, dar în același timp, atât de delicat. Evită suprafețele denivelate și locurile care îți crează dificultate în mers pentru că vei risca să distrugi tocurile și talpa cizmelor.

După fiecare purtare, îți recomandăm să le păstrezi într-un loc ferit de lumină directă și de umiditate. Este de asemenea foarte important modul în care le depozitezi iar cel mai bine vei face acest lucru în funcție de modelul cizmei. Dacă ne referim la un model de cizmă joasă, până la gleznă, cu sau fără toc, este suficient să le așezi pe raftul din dulapul de pantofi, fără a așeza altă pereche de-asupra lor.

Pentru cizmele mai înalte, îți recomandăm să apelezi la pernuțe de aer sau la umerașe speciale pentru cizme lungi care le vor ajuta să își păstreze forma inițială, fără a forma cute inestetice. Cât privește păstrarea cizmelor din piele întoarsă de la un sezon la altul, te poți folosi de cutia în care le-ai cumpărat, sau de orice altă cutie de carton în care să le așezi până la toamna sau iarna viitoare.

Dacă se întâmplă să îți uzi cizmele din piele întoarsă sau să le murdărești cu noroi cel mai bine este să nu acționezi imediat, ci să aștepți până când murdăria se usucă. După aceea te poți folosi de o perie specială pentru piele întoarsă care se găsește aproape la orice magazin de încălțăminte și care te va ajuta să îndepărtezi petele, iar dacă acest lucru nu este suficient, apelează cu încredere la o spălătorie specializată care poate remedia această problemă.

Suntem convinși că sfaturile și ideile noastre te vor îndruma cum să îngrijești cizmele din piele întoarsă, astfel încât să te bucuri cât mai mult de ele și într-o stare cât mai bună.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *