Alimente de consumat în caz de oreion

Oreionul este o afecțiune care apare în general la copiii cu vârste între 3 si 10 ani, fiind o boală virală foarte contagioase, ale cărei simptome apar la două trei săptămâni de la infectare, când glandele salivare încep să se umfle, Făcând mestecarea și înghițirea să fie dificile. Oreion -ul este o boală din ce în ce mai rară, in general din cauză vaccinăriilor care au redus apariția acestei boli.

În cazul în care această boală apare la bărbații adulți sau la adolescenți, această poate provoca inflamarea unuia sau ambelor testicule, o afecțiune denumită orhita. Este posibilă și inflamația pancreasului, fiind în acest fel afectată și digestia grăsimilor.

În caz de oreion este recomandat să consumați din abundență băuturi dulci, sucuri de legume, alimente ușoare care sunt simplu de înghițit.

Fiindcă mestecatul și înghițit -ul este dureros în cazul aceste afecțiuni, este necesară o dietă ușoară, dar nutritivă. În general bolnavii cu oreion nu pot să mănânce foarte mult, fiind necesar un aport de băuturi dulci și înalt calorice. Recomandate sunt sucurile de legume, cu un adaos de fructe, dar nu unul însemnat, pentru că aciditatea faptelor irită gâtul.

În caz de oreion se recomandă o dietă echilibrată și multă răbdare, pentru că alimentele au un rol limitat în procesul de recuperare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *