Fitoterapia in Otita

Atropa belladona: este utilizata in doze mici pentru binecunoscuta actiune decongestiva si de scadere a secretiilor; se indica in otita acuta catarala. Se utilizeaza frunzele; mod de administrate: T.M., D.S. 1-2 picaturi de 3 ori pe zi, in conductul auditiv extern.

Sempervium tectorum (planta urechelnita): acidul malic si malatul de calciu au efecte astringente; se mai poate utiliza si ca T.M. 2-3 picaturi de 3 ori pe zi, in conductul auditiv extern; este recomandata de traditia etnoiatrica in aplicatii locale (in conductul auditiv extern) ca suc proaspat, obtinut prin presarea frunzelor.

Otita este o infectie acuta sau cronica a mucoasei casei timpanului; exista o forma congestiva nesupurata si o forma supurata; se manifesta cu otalgie, zgomote auriculare, scaderea auzului; timpanul este mat, cu triunghiul luminos absent in forma nesupurata; in forma supurata apar secretii in conduct; inainte de deschiderea timpanului starea generala poate fi alterata, febra, otalgie pulsatila, insomnie.

Principii de tratament alopat: antibioterapie, dezinfectante locale, sedative, analgezice, antipiretice, paracenteza;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *