Grasimea nepotrivita duce la vatamarea creierului

Daca nu va hraniti creirul cu cota necesara de grasimi bune si ii furnizati prea mult din cele rele, creierul poate deveni ineficient, poate chiar disfunctional. Nu exista nici o indoiala in legatura cu aceasta. Privat de moleculele grase cuvenite si inundat cu cele rele, tesutul dumneavoastra cerebral poate intra intr-o stare de foamete partiala – o imagine nu prea placuta. Membranele exterioare ale celulelor cerebrale se pot rigidiza si zbarci; cresterea tentaculelor dentritice, care ies in afara pentru a realiza comunicare cu alte celule, poate fi intrerupta; bogatul flux chimic de neurotransmitatori se poate usca, devenind incapabil sa ajunga la neuroni si sa poarte mesaje de la unul la altul. Este un dezastru pe care natura nu l-a intentionat vreodata. Totusi, aceasta este starea creierelor multor oameni.

Oamenii de stiinta credeau ca grasimile consumate nu au aproape nici un impact asupra functionarii creierelor adultilor. Conform opiniei generale, aveai sansa de a iti cladi un creier bun numai pana la varsta adolescentei, cand creierul devenea fix si de neschimbat, incapabil de dezvoltare ulterioara. Acum stim ca neuronii pot continua sa creasca si sa se extinta la orice varsta, chiar si la batranete. Dar aceasta crestere necesita rezerve de acizi grasi buni. Astfel grasimea pe care o mancati in timpul vietii va modeleaza constant creierul. Aceasta a trebui sa ne puna pe ganduri, luand in considerare grasimea de calitate proasta cu care cei mai multi dintre noi ne alimentam celulele cerebrale.

Ideea de baza: Tipul de grasimi cu care va hraniti creierul de la nastere pana la moarte constituie una dintre deciziile cele mai importante pe care le puteti lua vreodata spre binele sau in detrimentul creierului dumneavoastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *