Homeopatie in Otita

Aconit: remediu indicat in faza de congestie acuta (numai in debutul unei otite acute) la un bolnav cu reactie febrila, dar fara transpiratii; senzaie suparatoare de pulsatii in urechi; intoleranta la zgomot.

Arsenicum albul: otoree iritanta, fetida, zogomote in urechi; eczema in jurul pavilionului urechii; tip slab, ridat, imbatranit;

Calcarea sulfurica: remediu al supuratiilor mucoaselor si tegumentului; puroiul este gros, galbui, grunjos.

Ferrum phosphoricum: indicat in otitele acute; vertij, sensibilitate la zgomot, otalgie, zgomote in urechi, epistaxis dimineata, cefalee congestica;

Hepar sulfur: otalgie agravata la curenti de aer rece; secretii purulent-sangvinolente, vascoase, cruste in conductul auditiv si in jurul pavilionului urechii.

Kali bichromicum: secretii galbui, foarte vascoase, eczema si prurit ale conductului auditiv, cefalee supraorbitara.

Mercuris dulcis: este indicat la bolnavii cu otita acuta medie survenita dupa o angina sau o rinofaringita.

Oscilococcin: este nosodul otitelor; se prescrie in toate formele de dilutii inalte (CH30, CH200).

Pulsatilla: puroi vascos, neiritant, urat mirositor, otalgie agravata noaptea, exantem secretand si crustos al pavilionului urechii.

Otita este o infectie acuta sau cronica a mucoasei casei timpanului; exista o forma congestiva nesupurata si o forma supurata; se manifesta cu otalgie, zgomote auriculare, scaderea auzului; timpanul este mat, cu triunghiul luminos absent in forma nesupurata; in forma supurata apar secretii in conduct; inainte de deschiderea timpanului starea generala poate fi alterata, febra, otalgie pulsatila, insomnie.

Principii de tratament alopat: antibioterapie, dezinfectante locale, sedative, analgezice, antipiretice, paracenteza;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *