Ingrijirea tenului mixt

Sfaturi pentru ingrijirea tenului mixt prin metode naturale.

Tenul mixt este frecvent intalnit. El reprezinta o secretie grasa pe nas, barbie, frunte (zona T), restul portiunilor fiind uscate. In ingrijirile zilnice trebuie tinut seama de aceasta caracteristica pentru a aplica produse specifice fiecarei regiuni.

Curatirea se face cu o crema sau cu lapte demachiant, apoi se sterge obrazul cu un tampon de vata imbibat cu o lotiune din plante (tei, nalba, musetel) sau cu o lotiune tonica.Dupa demachiere si  aplicarea lotiunii se recomanda folosirea unei creme de noapte.Dimineata, se aplica crema de zi, care va servi atat pentru protectia pielii, cat si ca suport pentru pudra, fond de ten etc.

Pentru ingrijirea zilnica a fetei, dermatologii recomanda ca prosopul sa fie shimbat la doua zile, aceasta protejeaza obrazul de actiunea diferitilor microbi. De asemenea, se recomanda ca obrazul sa nu fie sters puternic cu prosopul, ci numai prin apasari usoare.

Aplicarea de masti si masaj nu trebuie sa lipseasca din ingrijirea oricarui tip de piele.

Barbia, aripile nasului, zonele dintre sprancene, sunt zone care in ganeral sunt grase.

In fiecare seara, pentru prevenirea formarii ridurilor din jurul ochilor este necesar sa se aplice pe aceste portiuni o crema grasa pe baza de lanolina sau colesterol.

Este bine ca ochii sa se stearga zilnic cu o infuzie de flori de albastrele sau musetel.

In general pentru ingijirea unui ten mixt este bine sa nu se foloseasca crema in exces pe zonele grase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *