O locuinta mai eficienta energetic

Pe blogul acesta discutam in general de probleme legate de oameni si cum ii putem ajuta pe acestia folosind metode naturiste si in general cautam sa dam raspunsuri legate de plante si beneficiile acestora.

Astazi insa o sa intram putin intr-un alt topic, ceva legat de locuinta si felul in care o putem face mai putin poluanta si mai eficienta energetic. Iar de acest lucru mi-am dat seama in ultimele luni cand, indemnati de un cunoscut, am cumparat o casa la deal, undeva departe de civilizatie. Ziceam noi. Dar se pare ca era un sat destul de aproape de civilizatie, cu vreo 3000 de oameni in el si care avea si ceva afaceri, motiv pentru care, desi aveam padurea langa noi, ne simteam totusi undeva mai aproape de lumea civilizata cu magazine si firme prin tot satul.

Cert e ca atunci cand am luat casa, am fost putin surprinsi ca a trebuit sa fac rost de un certificat energetic Lugoj pentru casa respectiva. Spre norocul nostru, am gasit pe cineva aproape cu care am putut face asta si am realizat asta in sub 48 de ore.

Din pacate insa, fiind o casa destul de veche, a fost undeva pe clasa D, adica nu era foarte eficienta energetic locuinta si trebuia sa ii facem o multime de modificari ca sa o facem macar de o clasa B. Motiv pentru care am reusit sa mai scoatem 2 mii de euro din pret pentru a face acele modificari.

Iar acum, aproape la final de vara, inca mai avem o multime de lucru pe interior. Iar asta pentru ca am decis ca vrem sa refacem cat de cat gradina si sa o pregatim pentru plantarea de pomi in toamna. Din fericire insa, sper ca intr-o luna sa terminam cu totul si sa putem sa refacem certificatul energetic inca sa fie totul ceva mai ok.

Nu avem neaparat un plan sa vindem casa in care ne-am investit o gramada de timp in aceasta vara, dar e bine sa il avem la dispozitie in cazul in care vreodata vom avea nevoie sa vindem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *