Proprietati grau

Graul este o plantă erbacee cerealieră, cu tulpina în formă de pai, cu frunze liniare şi inflorescenţă în formă de spic, din ale cărei boabe se face făină, originar din Asia de sud-vest. Graul s-a cultivat în Siria, Iordania, Turcia, Armenia şi Irak inca de acum aproximativ 9.000 de ani.

Graul este a doua cultură mondială ca mărime după porumb, a treia fiind orezul. În Europa Occidentală şi în Orientul Mijlociu, grâul şi derivatele sale fac parte din alimentaţia curentă.

Boabele de grâu au un raport echilibrat între conţinutul de hidraţi de carbon şi cel de substanţe proteice, corespunzător cerinţelor organismului uman, conţine glucide, lipide şi diverse substanţe minerale (elemente chimice precum K, Ca, Mg, Si, Na, Cu, Mb, Mn), plus vitamine – B1, B2, B5, B6 și vitamina PP.

Grâul este aliment de bază în cultura occidentală, prezent în mesele zilnice sub formă de pâine, griş, paste făinoase, produse de patiserie, biscuiţi, etc.

Proprietatile graului incoltit

Germenii de grau obtinuti din graul incoltit sunt bogati in vitamina A, vitamina C, vitamina E, vitaminele B1, B2, B5, B6, vitamina PP, magneziu, fosfor, potasiu, calciu si alte minerale importante. Graul incoltit este o substanta cu un continut ridicat de substante energizante si regenerante, care ajuta la scurtarea perioadelor de convalescenta si impotriva stresului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *