Tratament naturist pentru elefantiazis

Elefantiazisul este o forma extrema de limfedem (acumulare de limfa in tesuturile unei regiuni a corpului) in care bolnavului i se umflă picioarele si are dureri foarte mari deasemeni nu poate să mai meargă.

Tratament luat din fitoterapia Germană : se iau 2 linguriţe de rădăcină rasă sau mărunţită de osul iepurelui (onanis hircina) care se pun seara într-o cană (250 ml) de apă rece. Se lasă să stea peste noapte, iar a doua zi se dimineaţa lichidul se strecoară si se încălzeşte uşor. Se bea ceaiul împărţit în două : jumătate din el se bea cu o jumătate de oră înainte de micului dejun, cealaltă jumătate se bea la jumătate de oră după micul dejun.

Reţetă alsaciană : ceai diuretic din ceapă cu miere

Ingrediente : 100 gr ceapă – 50 gr miere – 200ml apă. Ceapa se curăţă şi se fierbe vreme de 5 minute, într-un vas acoperit, pe foc mic. Se lăsă să se răcească, se pasează printr-o sită de plastic, adăugându-se şi lichidul în care a fiert. Se adaugă miere. Se amestecă dine şi se bea seara călduţ înainte de culcare. Nu se recomandă celor ce sufere de afecţiuni la stomac. Se recomanda un regim alimentar cu foarte puţină mâncare şi multă ceapă tocată, rasă sau suc plus o cană de ceai diuretic concentrat. Se mănâncă doar două felii de pâine cu puţin unt la o cană de ceai (trei căni de ceai pe zi).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *