Tratamentul gutei

Guta se diagnosticheaza atunci cand o analiza a sangelui arata un nivel ridicat de acid uric si o articulatie este afectata. Bolnavilor li se presciu de regula medicamente care maresc excretia de acid uric si incetinesc formarea cristalelor de acid uric.

Aspirina trebuie evitata, fiindca retina acidul uric in organism si diminueaza efectul medicamentelor impotriva gutei. Antiinflamatoarele (gen ibuprofen) pot reduce simptomele.

In guta este important si controlul greutatii, printr-un program fizic bine stabilit si dieta, care pot ameliora guta. Bolnavii de guta trebuie sa bea multe lichide ca sa previna acumularea excesiva de cristale de acid uric, ce pot provoca si pietre la rinichi. Ei trebuie sa consume multe fructe si verdeturi proaspete pentru potasiu, care ajuta la eliminarea acidului uric si mentine urina alcalina. Ciresele pot scadea nivelul acidului uric in sange. In medicina traditionala, este folosit prazul la tratarea gutei, dar si telina, fiind recomandata pentru actiunea sa antiinflamatoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *