Reflectii dupa 3 luni din 2015

Cateva reflexii personale legate de primele luni din 2015 si cum au evoluat din puncte de vedere al sanatatii.

In primul rand, am renuntat o perioada la glucide si am mers pe o alimentatie baza in special pe proteine si lipide. Lipide in proportie mai mica. Rezultatul ? In 3 saptamani am slabit 5 kg. Fara foame sau altceva, doar mancat chestii cu proteine in proportie mai mare si cu ceva grasimi. Pe langa asta, am redus cat s-a putut consumul de paine (chiar deloc nu se poate) si cel de glucide. Rezultatele au fost bune, dar din pacate nu au fost puse cu o perioada de antrenament, motiv pentru care experimentul va fi repetat de la jumatatea lui aprilie pana la jumatatea lui mai cu un traseu fix de 5 km pe bicicleta de cel putin 4 zile pe saptamana. Pe care din fericire o sa am ocazia sa le si fac, pentru ca voi sta mai mult in Timisoara, un oras mult mai bike-friendly decat Bucurestiul.

Am apucat si cateva ture de fotbal, dar am si mancat destul de mult in ultima vreme (ca mna, de paste, un gratar, mai o prajtura) si s-au adunat toate laolalta incat astazi sa am 4 kg in plus fata de ultima vreme. Dar mna, cu un pic mai mult sport si cu o dieta adecvata trag speranta sa mai scad inca 5 kg pana pe 1 Mai.

Vom vedea atunci cum va mai merge treaba si voi reveni cu cateva idei. Nu uitati: mancati usor mai controlat si satios, mai putine dulciuri si paine, mai multa carne si legume (de preferat fierte). Testati inaine de toate sa vedeti cum reactioneaza organismul la vreo 3 saptamani de mancat ordonat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *