Tratament naturist pentru laringita

Laringele este primul segment al căii respiratorii inferioare. El are o dublă funcţie: respiratorie şi de fonaţie, numindu-se şi organ fonator. Se prezintă sub forma unui trunchi de piramidă triunghiulară cu baza în sus. Baza comunică cu faringele printr-un orificiu – orificiul laringian superior – delimitat anterior de epiglotă şi posterior de cartilajele aritenoide. Vârful laringelui se continuă inferior cu traheea. Laringele este format dintr-un schelet alcătuit din cartilaje legate între ele prin ligamente şi articulaţii.

Laringita este inflamatia mucoasei laringiene si apare in cazul unei viroze sau al altor infectii, dar poate avea si cauze precum suprasolicitarea vocii, tumori maligne, variatii bruste de temperatura, atmosfera umeda si poluata sau inspiratia de aer si vapori iritanti.

Pentru cei interesanti de remedii naturiste pentru laringita, am strans aici 5 remedii naturiste des folosite in laringita:

1. Ceaiul de nalba, baut de doua sau trei ori pe zi, indulcit cu miere este foarte eficient impotriva laringitei. Dupa ce ati baut o cana,  nu mai consumati nimic timp de o jumatate de ora. Cu acest lichid se poate face si gargara.

2. Combinatia de ceai de podbal, nalba si plamanarica este si ea utila, ameliorand simptomele.

3. Propolisul nu ar trebui sa va lipseasca in aceasta perioada (daca il tolerati), fie ca il folositi sub forma de baton, tinctura sau tablete.

4. Fagurele de miere de albine va poate ajuta. Se mesteca mult timp si apoi nu se bea si nu se mananca nimic timp de o jumatate de ora.

5. In caz de laringita va mai pot fi de folos curele cu suc din orz verde (50 ml, de doua-trei ori pe zi) sau cu boabe de ienupar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *