Tratamentul in salina, o metoda buna de recuperare pulmonara

Salinele din Romania, modernizate si adaptate cat de cat nevoilor turistilor romani, dar si straini, sunt literalmente o gura de aer proaspat. Aerul puternic salinizat ajuta bolnavii de astm si bronsite sa se recupereze mult mai usor. Nu sunt insa singurele afectiuni pe care salinoterapia le trateaza.

Terapia cu aerosoli salini este eficienta in afectiunile respiratorii ca astmul bronsic, sinuzitele si rinitele alergice. De retinut insa ca trebuie urmat totusi si tratamentul recomandat de medicul specialist, nu e suficient o cura in salina. Insa cu siguranta aerul salinizat ajuta la eliminarea secretiilor de la nivelul bronhiilor, ceea ce ajuta la vindecare.

Este util si pentru persoanele care nu au diverse afectiuni pulmonare, o zi petrecuta in salina putand sa iti redea vlaga dupa o periaoda obositoare, poate sa regleze tulburarile de metabolism si problemele legate de stres, disfunctiile tiroidei si meteosensibilitatea.

In Romania sunt 20 de saline naturale, printre care salina Turda, salina Praid, Slanic Prahova, Slanic Moldova, Ocnele Mari, Targu Ocna, Cacica, Costiui, Cojocna, Ocna Sibiului, Ocna Sugatag, Ocna Mures si Rona de Sus. Acestea sunt amenajate pentru primirea oamenilor intr-un mediu salin, fiind foste mine de sare. Insa si in orasele mari din Romania au aparut o multime de saline artificiale.

Atentie insa, salinoterapia are si cateva contraindicatii, in special in bolile cardiace ca hipertensiunea arteriala, cardiopatia ischemica, angina pectorala. Femeilor cu sarcina avansata nu li se recomanda o cura in salina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *