Influenta unei natiuni

Citeam acum cateva zile cum odata cu aparitia indienilor (a indienilor din India) in cadrul regatului Marii Britanii, cultura gastronomica din UK a fost imbogatita masiv. Stiti si voi ca acestia au adus o multime de mancaruri si arome spicy in Anglia, precum curry. Acelasi lucru l-au facut si turcii cand au ajuns in Germania, au avut grija sa imbunatateasca cultura culinara a acestei tari cu preparatele turcesti precum halva sau kebab-ul (stiu ca sunt si lebanse sau arabe, dar de dragul discutiei o sa zicem ca au venit cumva de la ei). Cert e ca acestia au avut timp sa se integreze in societatea engleza si sa fie bine primiti. Acum romanii vin si ei in acest grup, alaturi de polonezi si bulgari, iar acestia aduc o multime de lucruri la masa. Literalmente. Zboara masiv in Marea Britanie in cautarea unor locuri de munca, dar aduc mai multa savoare meselor englezesti, care de obicei erau destul de seci si fara savoare. Si noi am luat ceva retete de la turci, dar am avut ceva decenii sa le oferim o aroma aparte. Romanii zboara masiv folosind oferte de pe siteuri ca Aerolines ca sa obtina cele mai bune oferte, ca sa nu cheltuie foarte multi bani pana reusesc sa obtina un loc de munca bine platit.

Mancarea romaneasca e destul de apreciata de englezii care viziteaza Romania, acestia luand bilete de avion Anglia spre Romania destul de des pentru a vizita locurile, a cunoaste oamenii si a petrece momente bune in care si hanuri romanesti, unde pot gusta preparate romanesti cu un gust aparte. Si au de unde alege, pentru ca Romania are 5 regiuni pline de gust, cu retete aparte in fiecare regiune, pornind de la ciolan de porc pana la ciorba radauteana,

Si de ce nu ar face-o. Dupa ce lucreaza masiv in Anglia (Londra de exemplu a depasit recent New York-ul care principal centru economic mondial), vor sa se relaxeze intr-un loc unde au parte de ceva diferit si daca mai e si ieftin si mult, cu atat mai bine. Asa ca vin intr-un loc care e plin de savoare si de oameni prietenosi si care le vorbesc limba cu usurinta.

Iar romanii le intorc favorarea. Dar raman ceva mai mult acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *