Mezelurile, alimente interzise ?

Inainte de toate, trebuie mentionat: sunt o persoana care mai mananca din cand in cand mezeluri. Fie pentru ca vreau sa imi aduca aminte de gustul copilariei, fie pentru ca am de facut rapid un sandwich pentru servici si nu apuc sa imi fac altceva in timp util. De cele mai multe ori cumpar felii sau bucati mici de mezeluri doar ca imi satisfac pofta intr-o seara. Deci nu am eu nevoie persona de un feliator de mezeluri profesional in casa pentru a imi face treaba, acela e rezervat magazinelor care au carne pe stock si au nevoie sa o felizeze.

Ca tot vorbim de mezeluri, eu personal consider ca daca mananci cateva felii de carne procesata de 2-3 ori pe luna nu e chiar atat de problematic. Pana la urma, de multe ori imi satisfac doar o pofta. In ultima vreme, daca simt ca am nevoie sa apelez la ceva carne in alimentatie (pentru ca nu sunt vegetarian inca), merg pe metoda cumpararii de carne feliata direct in magazin. Fiind o metoda mult mai simpla de a portiona carnea de altfel, daca vreau sa mananc doar o anumita cantitate intr-un mod controlat.

Cat despre tipurile de carne pe care le prefer, ei bine, un tip de carne care nu are nevoie de un feliator profesional e carnea de pui, pe care o mai gatesc in supe cu legume. Simpla, usor de digerat si care nu iti face probleme la nivelul colonului.

Iar daca simt nevoia de alt tip de carne, incerc sa aleg ceva care sa il frig usor la gril (cum e si puiul, de altfel). Fie trec pe la raionul de carne la kg si cumpar ceafa sau muschi file, pe care apoi le feliez subtire si le fac la gril, fie ma duc direct la mezeluri si iua ceafa sau muschi direct procesat. Am incercat sa las deoparte parizerul si diverse tipuri de salamuri pentru ca am constatat ca nu imi faceau tocmai bine. Mai sunt cateva tipuri de salamuri pe care le consum rar, cum ziceam mai sus, dar incerc sa fie doar un “moft” odata la luna.

Voi ce feluri de carne v-ati integrat in alimentatie pentru un stil sanatos de viata ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *