O zi cu ceaiurile Oolong

Fiind un blog de retete naturiste, am incercat constant sa scriu despre cele mai interesante solutii naturiste pentru diverse probleme. Iar cei carora le place sa se repare singur intr-un mod naturist, am o recomandare: ceaiurile Oolong – vezi aici sortimente si preturi.

Ceaiurile Oolong sunt niste ceaiuri dulci, parfumate, cu un continut mai redus de teina decat ceaiurile verzi. Daca nu iti place accentual pe care il are ceaiul verde pe bolta palatine, ceaiurile Oolong sunt o solutie foarte buna pentru un ceai dimineata. In plus, se spune ca printre cele mai importante beneficii ale acestui tip de ceaiuri combaterea efectele imbatranirii tenului si un ajutor in vederea reducerii greutatii.

Va si puteti imagina cum ar trebuie sa arate o zi perfecta. O trezire in jurul orei 08:00 dimineata, cu un ceai Oolong de Portocale si Mango, un ceai care contine mango caramelizat, coaja de portocala, ananas caramelizat, Frunze de ceai Mily Oolong si Formosa semi-fermentat si diverse arome naturale. Cauti ibricul sau fierbatorul de apa, ai grija sa pui o cantitate suficienta de ceai incat sa nu pierzi apa aiurea si o lasi sa fiarba cateva minute. Dupa care o adaugi peste o lingurita de ceai si o lasi la infuzat timp de 3 minute.

Fiind un ceai dulce, merge servit cu micul dejun, ceva simplu dar hranitor pentru o zi de munca. Poate fi un mic dejun englezesc sau poate fi ceva mai simplu, cum ar fi mezeluri si branzeturi intr-un bufet suedez. Totul depinde de fiecare.

Dupa care incepi lucrul, iar dupa cateva ore de lucru, cand deja nu mai ai acelasi nivel de concentrare, poti foarte usor sa iti mai faci inca un ceai prin aceeasi metoda. Si nu e necesar sa schimbi tipul de ceai. Poti trece pe un ceai Oolong Pear and Aloe, un ceai mai strong, bun pentru a continua lucrul pe parcursul dupa amiezei.

Cred ca e necesar sa spun ca ceaiul Oolong merge consumat si seara, dar eu prefer sa nu fac asta, tinand cont ca nu mai pot dormi daca beau vreo cana de ceai dupa ora 8. Dar totul depinde de fiecare persoana.

Eu personal prefer sa imi indulcesc ceaiul cu zahar, dar poti foarte usor alege si alte metode, cum ar fi mierea, un indulcitor natural sau chiar zahar de mesteacan, daca esti mai fancy.

Ceaiul Oolong are multe beneficii, pe langa aroma naturala pe care o lasa frunzele acestuia. E un ceai bun si tonic daca vrei sa intri solid intr-o zi de munca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *