Toamna nu e momentul pentru mai multa mancare

Daca vara a fost un sezon foarte lejer la capitolul dieta, in special pentru ca pe caldura de vara nu poti sa mananci foarte multe si transpir destul de consistent, acum pe toamna deja incepi sa observi ca senzatia de foame parca s-a accentuat, vremea e ceva mai rea si pui mai multe haine pe tine ca sa nu iti fie frig. De asemenea, ai senzatia de somn in mod constant. Cum sa lupti cu “armele” pe care le aduce toamna ?

Ei bine, cred ca cea mai buna metoda e sa ai un program structurat macar pentru doua trei saptamani, incat sa iti pregatesti stomacul si organismul pentru sezonul care urmeaza. O dieta echilibrata, cu 2-3 mese pe zi si cu 1-2 gustari intre. Trebuie sa aveti insa in vedere ce alimente consumati la fiecare masa. Daca se poate, portionati totul si mestecati pentru a ii simti aromele….. si pentru a va trece mai usor senzatia de foame cu mai putina mancare care sa ajunga in stomac. Un vechi truc. De asemenea, o reducere a consumului de grasimi si o crestere a numarul de fructe care apar intre mese (gen struguri, mere, pere, gutui – fructele de sezon).

Pe langa asta, mai trebuie facut si ceva sport. Stiu ca multi dintre voi nu sunt foarte entuziasti de alergat in ploaie, dar oricand exista alternativa unei sali de fitness sau a unui bazin. Prin Timisoara cel putin exista cateva locuri care le au pe ambele, iar abonamentul lunar e undeva in jurul a 200 de lei pe luna, variante “cu de toate”. N-ai chef de tras de fiare ? Poti sa incerci sa alergi putin pe banda sau sa pedalezi la intensitate mai mare. Daca te dor articulatiile si n-ai chef de alergat, pedalat sau tras de fiare, poti merge la piscina pentru o sesiune de inot, care iti va pune in miscare musculatura. Daca iti e dor de caldura de vara, ei bine, sauna e pentru tine. Dupa 10 minute la sauna iti trece cheful de vara pentru cateva minute.

Variante exista daca vrei sa faci sport. Iar daca te temi de vremea de afara, exista o larga selectie de caciuli de dama accesibile online, la cateva clickuri distanta. Iar cu atata miscare si dieta, probabil ca o sa pierzi 2-3 numere la blugi, un bun motiv sa te uiti dupa blugi conici sau evazati.

Voi cum va reglati organismul odata cu intrarea in toamna ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *