Stomatologie de urgenta

Stii atunci cand te afli intr-un oras strain si din senin te trezesti cu o durere de masea ? Eu personal stiu senzatia, am avut-o de cateva ori, de multe ori a fost usor tratabila cu medicamente, dar intr-una din aceste ture n-am avut ce ii face, pentru ca nici medicamentele nu mai avea vreun efect aparte. Asa ca am decis ca e timpul sa merg la o ceva medic stomatolog recomandat de unul dintre vecinii mei, care m-a tot vazut ca mana pe falca timp de cateva zile si s-a interesat care e situatia. Asa ca asa am ajuns eu sa vizitez un cabinet stomatologic, sa imi fac o radiografie dentara in Bucuresti si sa plec cu o masea mai putin gura. Cum am ajuns la toate astea ?

Ei bine, varianta scurta, maseaua care imi cauza atat de multe dureri era o masea de minte care nu reusea de nici o culoare sa iasa din maxilar si tot incerca sa iasa pe undeva. Din pacate, direct prin maxilar nu reusea, dar cu siguranta incerca, pentru ca a modificat structura maxilarului pentru a incearca sa iasa, iar acolo a afectat si nervul care trece la nivelul maselelor (cred ca trigemen in zice), iar durerea nu putea fi tratata cu o simpla ketamina.

Am aflat asta cand am ajuns la o clinica stomatologica din Bucuresti si am aflat ca ei nu vad nimic. Exact asa mi-au zis, ca nu au o vedere buna a ceea ce se intampla acolo si ca ar fi bine daca as merge sa imi fac o radiografie dentara 3D pentru a putea vedea exact care sunt radacinile maselei si unde tot incearca sa iasa.

Am mers si am gasit o locatie care facea radiografie dentara in Bucuresti, am stat vreo jumate de ora la coada si pana la urma am facut si o radiografie 3D, pe care am dus-o la medic. Iar acolo, mi-a zis ca se poate face, doar ca e o operatie mai complicata, tinand cont ca maseaua are capatul stramb si e posibil sa imi atinga nervul cand intra.

Cert e ca pana la urma am scos-o, iar dupa ce a trecut efectul analgezicelor, muream iarasi de durere. M-am dus inapoi, mi-au dat un calmant injectabil dupa care am plecat acasa. O saptamana am mancat foarte putin, ca sa nu ating nimic in zona operatiei si a firelor.

Pana la urma totul s-a vindecat frumos, deci toata povestea a fost pana la urma cumva vesela.

Voi ce povesti mai aveti de la medicul stomatolog ?

One thought on “Stomatologie de urgenta

  1. Dan says:

    Foarte bun articol, este important sa ne prezentam la medicul stomatolog pentru orice problema dentara, el ne va indruma ce sa facem mai departe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *