Alegerea echipamentului potrivit pentru plimbări pe munte

Ce imbrac intr-o drumetie la munte?

Dacă încă nu ai apucat să profiţi de zăpadă până acum şi dacă ţi-ai plănuit să urci la munte în perioada următoare, ţi-am pregătit câteva sfaturi legat de cum să îţi alegi corect echipamentul potrivit pentru plimbări la munte pentru a îţi proteja sănătatea şi a te simţi confortabil în acelaşi timp.

Chiar dacă ai pornit pe ideea că trebuie să porţi ţinute deosebite pentru a ieşi în evidenţă, totuşi, trebuie să ţii cont că pentru o drumeţie la munte trebuie să te îmbraci în primul rând comod, şi mai ales călduros. În acest sens, echipamentul potrivit te poate ajuta să treci mai uşor peste frigul năprasnic şi să te bucuri cu adevărat de o vacanţă relaxantă.

Iată ce trebuie să împachetezi ca haine de drumeţie pentru o excursie la munte:

Trebuie să ai neapărat 3 straturi de haine:

  • un strat interior care să fie format din îmbrăcămintea de corp, mai exact bluze uşoare si pantaloni de corp – sau în limbaj popular: izmene
  • un strat intermediar care poate cuprinde multiple articole vestimentare în funcţie de cat de frig este afară. Cel mai recomandat material pentru acest strat este polartecul deoarece este atât de uşor şi totuşi atât de călduros
  • stratul exterior – trebuie să conţină articole vestimentare impermeabile, prin consecinţă trebuie să fie format în principal din fibre sintetice, precum membrana de teflon.

Neapărat îţi va trebui o pereche de încălţăminte bine izolată şi călduroasă. Alege bocanci cu blană în interior şi cu talpa antiderapantă, rigidă. Două aspecte foarte importante de care trebuie să ţii cont când îţi alegi încălţămintea:

  • nu folosi încălţăminte nouă pentru că îţi poate produce neplăceri în timpul drumeţiei
  • optează pentru modele cu 2 numere mai mari pentru a putea să îi porţi cu mai mlte perechi de ciorapi

Cum mâinile şi capul nu trebuie neglijate trebuie să ai cu tine un fular cu care în caz de nevoie să îţi acoperi gura şi nasul şi nişte mănuşi foarte groase. Desigur, un rucsac de drumetie foarte rezistent va fi foarte util in calatoria ta.

Ai mare grijă cum te îmbraci dacă ai decis să pleci la munte. Indiferent de vreme, traseu şi durată trebuie să ai suficiente haine cu tine. În cazul acesta ce este prea mult nu strică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *